İSTANBUL / BAĞCILAR - Münir Nurettin Selçuk Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

MÜNİR NURETTİN SELÇUK ORTAOKULU

Okulumuz 1972 yılında çevre halkının öz imkanlarıyla piriketten inşa edilmiş olup Ekim ayında ''BAĞCILAR 3 İLKOKULU'' adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Dört dersanesi ve bir öğretmenler odası bulunan binaya 1974 yılında iki dersane ve bir idare odası daha ilave edilerek üçlü öğretime geçilmiştir. 1977 yılında beş derslikli prefabrik bir bina daha yapılmasına rağmen artan nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyacı karşılayamamıştır. 1980 yılında İl Özel İdaresi tarafından aynı bahçede 14 derslikli üçüncü bina yaptırılarak üçlü öğretimden ikili öğretime dönülmüş ve okulun adı da ''MÜNİR NURETTİN SELÇUK İLKOKULU'' olarak değiştirilmiştir.

1994-1995 Eğitim-Öğretim yılına kadar ilkokul statüsünde bulunan okul ,bu tarihten sonra ilköğretim statüsüyle eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir.

1998 yılında baraka ve prefabrik binalar, okulun bahçesinden kaldırılarak bayındırlıkça yaptırılan dört katlı ve 32 derslikli ikinci bina hizmete girmiştir.

Yayın: 20.10.2021 - Güncelleme: 20.10.2021 10:15 - Görüntülenme: 1027